Këto janë hapat tjerë deri në hyrjen në fuqi të vendimit për liberalizim te vizave

Anëtarët e Komitetit për Liritë Civile, Drejtësi dhe Çështje të Brendshme të Parlamentit Evropian të enjten i thanë po liberalizimit të vizave për Kosovën, saktësisht marrëveshje tripalëshe që është arritur në dhjetor të 2022-së ndërmjet Parlamentit, Këshillit dhe Presidencës së Bashkimit Evropian.

Kjo marrëveshja tripalëshe për liberalizimin e vizave për Kosovën është aprovuar me 48 vota për, 7 kundër dhe 3 abstenime nga anëtarët e Komitetit të PE-së, raporton Telegrafi.

Në njoftimin e këtij komiteti bëhet e ditur se radha i takon tashmë Parlamentit Evropian për të votuar për këtë çështje.

“Më pas, Parlamenti Evropian në seancën plenare do të votojë për këtë çështje”, bëhet e ditur në postimin e Komitetit për Liritë Civile, Drejtësi dhe Çështje të Brendshme të Parlamentit Evropian.

Raportuesi i PE-së për Kosovën: Qytetarët e Kosovës një hap më afër për udhëtimin e shumëpritur pa viza

I menjëhershëm ishte reagimi i raportuesit të Parlamentit Evropian për Kosovën, eurodeputeti holandez, Thijs Reuten pasi Komiteti i Parlamentit Evropian për Liritë Civile, Drejtësi dhe Çështje të Brendshme ka votuar pro liberalizimit të vizave për Kosovën.

Reuten ka thënë se qytetarët e Kosovës tanimë janë një hap më afër për të udhëtuar pa viza.

“Një hap më afër! Për udhëtimin e shumëpritur pa viza për Kosovën”, ka shkruar Reuten të enjten në Twitter.

Zëvendëskryeministri Bislimi: Hap i rëndësishëm, më pas votimi në seancën e PE-së dhe në Këshillin e Ministrave të BE-së

Pasi anëtarët e Komitetit të PE-së kanë votuar pro liberalizimit të vizave, ka reaguar edhe zëvendëskryeministri i vendit, Besnik Bislimi.

Pasi anëtarët e Komitetit të PE-së kanë votuar pro liberalizimit të vizave, ka reaguar edhe zëvendëskryeministri i vendit, Besnik Bislimi.