Problemet shëndetësore që vijnë nga mungesa e 7 vitaminave kryesore

Një dietë e pasur ushqimore na mundëson të gjitha vlerat ushqyese, mineralet dhe vitaminat për të cilat organizmi ka nevojë. Mungesa e tyre shoqërohet jo me pak probleme prandaj kujdesi që duhet të tregojmë ndaj regjimit ushqimor duhet të jetë shumë i lartë.

Më poshtë do të lexoni të gjitha sëmundjet dhe shqetësimet që i kanosen shëndetit nëse trupi juaj do të ketë mangësi të vitaminave të ndryshme.

1. Dhembje muskujsh, probleme me kockat apo dhëmbët – mungesë e vitaminës D

Për të marrë më shumë vitaminë D në dietën tuaj, provoni qumështin ose produkte të tjera të qumështit (si kos ose gjizë) peshk yndyror si salmoni apo toni (edhe pse jo më shumë se dy herë në javë).

2. Këmbët të mpira – problemet me ekuilibrin atëherë keni nivele të ulëta të vitaminës B12

Pse? Për shkak se vitamina B12 është e domosdoshme për shëndetin dhe funksionin e trurit dhe sistemit nervor. Hani më shumë ushqime me bazë shtazore si peshk, pule, produkte të qumështit dhe më shumë ushqime me bazë bimore

3. Vështirësi për të parë natën – probleme që lidhen me vizionin tuaj

Jeni duke vuajtur nga mungesa e vitaminës A. Një dietë e pasur me vitaminë A-pasur duhet të përfshijë perimet me gjethe jeshile, portokall, karota, patate te ëmbla, speca dhe vezë.

4. Reagoni me vonesë – keni reflekse të vonuara

mangësi e vitaminës E mund të shpjegojë “ngathtësinë” tuaj. Vitamina E është e nevojshme për shëndetin e nervave si dhe B12, ndihmon me komunikimin mes trurit dhe nervave që kontrollojnë muskujt tuaj dhe reflekset, këshillon Living. Konsumoni grurë, si dhe vezë, majonezë, mish, arra fara dhe avokado.